Electrabel laat klanten minder betalen

Print
Electrabel laat klanten minder betalen

Electrabel laat klanten minder betalen

Klanten van Electrabel moeten volgend jaar gemiddeld 215 euro minder betalen voor gas en elektriciteit. De energieleverancier lijkt daarmee de eerste stap in een prijzenoorlog te zetten, maar blijft voorlopig duurder dan veel concurrenten.

Op 1 januari 2013 loopt de bevriezing van de energieprijzen af. "Vanaf die dag verlagen we onze elektriciteitsprijzen tot 10% en onze gasprijzen tot 16%. Dat geldt voor iedereen die klant is bij Electrabel, zowel voor nieuwe als voor bestaande klanten", zegt woordvoerster Sarah De Bruyn. Electrabel verloor de laatste jaren zo'n 200.000 kanten voor elektriciteit en 145.000 klanten voor gas.

"Uiteindelijk zal een Vlaamse familie met twee kinderen die klant is bij Electrabel, per jaar 215 euro besparen", zegt Ivo Mechels van Test-Aankoop. Voor de berekening hield Test-Aankoop rekening met een vaste energieprijs, een elektriciteitsverbruik van 3.500 kilowattuur per jaar en een gasverbruik van 23.250 kilowattuur per jaar. In het algemeen zullen de besparingen per gezin schommelen van 185 tot 230 euro. In januari krijgt elk gezin van Electrabel een brief in de bus waarop staat hoeveel de individuele besparing is.

CWIL

Foto Belga