Dochter gifmengster: "Ik ken de waarheid nog steeds niet"

Print
Dochter gifmengster: "Ik ken de waarheid nog steeds niet"

Dochter gifmengster: Ik ken de waarheid nog steeds niet

Borgloon - "Ik ben kwaad op mama. En droevig dat ik mijn papa ben verloren", huilde dochter Christina Kersten (20) vanochtend tijdens het assisenproces waarbij haar moeder in de beschuldigdenbank staat en haar vader het dodelijke slachtoffer is.

"Mijn band met papa was veel beter dan die met mama", klonkt het. Zowel moeder als dochter hadden het bijzonder moeilijk tijdens de getuigenis. De woorden van Christina deden Marie-Josée herhaaldelijk in tranen uitbarsten.

"Ik ga niet zo vaak naar haar toe in de gevangenis. Ik wacht tot één van mijn tantes gaat, alleen lukt het niet. Mama vertelt dan over het leven in de cel, wij krijgen amper iets gezegd. Ik denk nog altijd niet dat ik de hele waarheid ken."

En hoe ze nu haar eigen toekomst ziet, vroeg voorzitter Jordens: "Ik wil mijn diploma van kapster halen en een eigen zaak beginnen."

Pillen

De pillen om haar man te doden, had Marie-Josée gehaald bij de bejaarde mannen en vrouwen bij wie ze poetste voor het OCMW. De hoogbejaarden hadden bijna allemaal via een medisch attest laten weten dat ze niet konden komen getuigen.

Simonne (82), een kranige dame uit Borgloon, kwam toch. De deurwaarder moest af en toe de woorden van de voorzitter vertalen, maar met heldere stem kon ze vertellen hoe Vandenbosch na de feiten nog één keer bij haar was geweest: "Om te zeggen dat de rijkswacht zou komen (om een verklaring af te nemen, nvdr.). Maar ik heb gezegd: 'daar heb ik gene schrik van, ik heb niets verkeerd gedaan'. Marie-Josée durfde toen de deurklink niet vastnemen uit schrik om vingerafdrukken na te laten."

Schoonzus

Even was er een klein incident omdat de schoonzus van Rudi moest komen getuigen, terwijl ze de voorbije dagen al in de zittingszaal had gezeten: getuigen mogen wettelijk niet binnen vóór hun getuigenis, behalve als ze zich burgerlijke partij hebben gesteld.

Dat was in dit geval niet, waardoor beslist werd om haar getuigenis te schrappen om een toekomstige procedurefout te voorkomen.

Deze namiddag komen de wetsdokter, psychiaters en kennissen van Marie-Josée Vandenbosch getuigen.

NV/CV
Foto's SvDi/TP


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio