Grootscheepse politie-inval in club op Chaussée d'Amour

Print

Grootscheepse politie-inval in club op Chaussée d'Amour

Sint-Truiden - In opdracht van het Leuvense parket is de Federale Gerechtelijke Politie dinsdag omstreeks 5 uur binnengevallen in de club-bar The Lobby op de Chaussée d'Amour in Brustem (Sint-Truiden). De inval zou een gevolg zijn van het schietincident een paar maanden geleden. Ook op twee adressen in Tienen viel de politie binnen.

Omdat de deur niet geopend werd, deden de politie-inspecteurs beroep op het Speciale Interventie Eskadron. "De actie verliep zonder incidenten. Er sneuvelde enkel één glazen deur", klinkt het bij het Leuvense parket.

Er werden verschillende personen gearresteerd die allen werden overgebracht naar de gerechtelijke politie van Leuven. Ook personenwagens en computerapparatuur werd in beslag genomen.

Op twee plaatsen in Tienen werden eveneens enekel personen aangehouden. "In totaal gaat het om zes verdachten: vijf mannen van Oost-Europese afkomst en één vrouw, allen tussen de 36 jaar en de 25 jaar oud", aldus het parket.Het onderzoek zou kaderen en een groter onderzoek naar illegale vrouwenhandel en witwaspraktijken van criminele inkomsten.

Lees ook: Tot 6 jaar cel geëist voor schietpartij op Chaussee d'Amour

JCr


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio