Ex-minnares: "Stevaert was als een kwajongen die voor het eerst verliefd was"

Print
Ex-minnares: "Stevaert was als een kwajongen die voor het eerst verliefd was"

Ex-minnares: Stevaert was als een kwajongen die voor het eerst verliefd was

Goed twee weken dat de Brusselse raadkamer besliste dat er geen proces komt tegen de Marokaanse vrouw die Steve Stevaert zou hebben gechanteerd met een seksvideo, getuigt de ex-minnares van de voormalige gouverneur van Limburg in Dag Allemaal over de verhouding die de twee hebben gehad. "Hij was als een kwajongen die voor de eerste maal verliefd was, maar had een gespleten persoonlijkheid", vat ze hun affaire samen.

De 33-jarige Houda E., moeder van twee kinderen, leerde Stevaert naar eigen zeggen kennen tijdens een verjaardagsfeestje in Brussel in januari 2011.

"Plots stonden Zahra (een vrouw die Houda in huis had genomen omdat ze in moeilijkheden verkeerde, nvdr.), Stijn Butenaerts (een goede vriend van Stevaert) en hij voor mijn deur", vertelt ze. "Stijn wilde eerst Zahra aan Stevaert koppelen, maar zij is niet zijn type. Dus zocht hij een andere vrouw."

"Gecultiveerd kind"

Houda omschrijft Stevaert als een naïeve maar gespleten persoonlijkheid. "Stijn had duidelijk iets nodig van hem. Steve wilde duidelijk meer dan gewoon vriendschap. Hij was heel romantisch en bracht bloemen mee telkens we elkaar zagen. Ergens leek hij me nog een kind, maar dan wel een heel gecultiveerd kind", lacht ze.

De twee kwamen niet uit voor hun relatie. "Maar hij maakte er nooit een geheim van dat hij getrouwd was en dat hij zijn vrouw nooit zou verlaten. Zijn echtgenote was zwaar ziek en daarom zocht hij een maîtresse."

Toch was niet alles koek en ei. "In werkelijkheid is hij een gespleten persoonlijkheid. Achter mijn rug praatte hij met Stijn over onze relatie, en na afloop diende hij zelfs een klacht in. Heeft hij ook maar één keer aan mijn welzijn gedacht, vraag ik me nu weleens af."

Toch had Houda volgens sommige bronnen (materieel gezien) niet te klagen. "Klopt niet", bijt ze van zich af. "Ik weet ook wel dat gezegd wordt dat Stevaert mij twee iPhones gaf en 5.000 euro cash om me uit de nood te helpen. Maar die telefoons gaf hij aan Zahra en heb ik nooit gezien. Hetzelfde wat dat geld betreft."

Dat Stevaert een appartement in het Brusselse wilde kopen om met Houda te kunnen afspreken, ontkent ze niet. "Hij zou de notariskosten en nog enkele andere kosten voorschieten, maar zéker niet het hele bedrag van 220.000 euro."

Castro

Dat project ging niet door omdat de affaire uitlekte. Net voor een reis naar de familie Castro in Cuba, zou Stevaert in paniek gebeld hebben naar Houda over de vermeende seksvideo. Zij zei op haar beurt dat Stevaert Zahra geen geld mocht geven.

Maar ondertussen regende het berichten over de minnares. "Stijn en ik zouden 666.000 euro hebben geëist. Te belachelijk voor woorden! Zahra was gewoon stikjaloers op mij", aldus Houda.

Stevaert ontkende dat Stijn Butenaerts hem had afgeperst en diende klacht in tegen Houda. Die besloot op haar beurt om het voormalig sp.a-kopstuk voor de rechter te dagen wegens doodsbedreigingen.

Lees ook:
Stevaert noemt insinuaties over Stijn Butenaerts "ongefundeerd en absurd"
Ex-minnares Steve Stevaert gaat vrijuit

Archieffoto's TVG/RL