Vanoppen: "Bij Beerschot wordt niet gesjoemeld"

Print
Vanoppen: "Bij Beerschot wordt niet gesjoemeld"

Vanoppen: Bij Beerschot wordt niet gesjoemeld

Patrick Vanoppen neemt de handschoen op in de degradatiestrijd. De Beerschotpreses ging de hete hangijzers gisteren op het tv-programma Extra Time niet uit de weg.

"Fysiek minder sterk dan vorig jaar"

Vanoppen tilt nog zwaar aan de 1-7 pandoering tegen Club Brugge. “Ik heb niet meer dan vier uur geslapen. Je kan verliezen maar dat ze je ziel komen stelen op je club, dat kan niet. Blijkbaar is dit Beerschot zwakker dan dat van vorig jaar. Fysiek zijn we minder sterk, door een mindere voorbereiding. Het zal knokken worden - vandaag is het een puinhoop - maar ik vrees niet voor degradatie.”

"Financiële problemen? Joker"

Op de vraag of Beerschot financiële problemen heeft, antwoordde Vanoppen veelbetekenend met “joker”. “Maar onze schuldgraad is niet hoger dan die van andere eersteklassers. Op de 10 miljoen euro omzet moeten we 2,5 miljoen aanwenden voor afbetalingen maar volgend jaar is dat nog maar 400.000 euro. De operationele marge wordt steeds groter."

"Ik ben ontgoocheld dat mensen de sportieve malaise afwentelen op financiële zaken. Koster is echt niet om financiële redenen weggegaan. Wel omdat hij geen grip meer op de spelers had.”

Vanoppen wil op termijn vers kapitaal aantrekken. “Als mijn persoon de toekomst van Beerschot in de weg staat, wil ik daarvoor een stap opzijzetten.” De club verlaten of verkopen heet geen optie te zijn.

"Gedeeld stadion? Joker"

Opmerkelijk wel: ook op de vraag of Beerschot en Antwerp ooit samen in eenzelfde stadion zullen spelen, antwoordde Vanoppen met “joker”.

"Geen zwart geld"

Vanoppen zit verveeld met de insinuaties dat Beerschot sinds de Panorama-reportage over zwart geld genoemd wordt als de eersteklasser die op zo’n aanbod zou ingegaan zijn. “Mijn club heeft op geen enkele wijze iets met zwart geld te maken. Bij ons is er geen gefoefel of gesjoemel. Er is zelfs geen voorstel in die richting geweest.” Ook niet bij zijn medewekers, gelooft Vanoppen tot het tegendeel bewezen is. “We zullen dit intern bekijken.”

SBE

Foto GMax