Conflict over winkel motief voor moord op Maasmechelse en zoon?

Print

Conflict over winkel motief voor moord op Maasmechelse en zoon?

Maasmechelen - Het is nog steeds gissen naar het motief van de moord op de Maasmechelse Maria Housen (75) en haar zoon Peter Broos (46). De twee werden zondag doodgestoken door Maria's echtgenoot Willem Broos (72). Een dispuut over wie de fruit- en groentenwinkel van de vader moest uitbaten, zou aan de basis kunnen liggen van het familiedrama.

Vader Willem en zoon Peter, die nog maar pas ontslagen was uit het ziekenhuis na een fietsongeval, zouden het oneens geweest zijn over de toekomst van de winkel in de Kerkstraat in Blankenberge, waar Peter zijn vader al meer dan dertig jaar hielp."Het was zover gekomen dat Willem niet meer binnen mocht in de winkel, of het moest zijn om de rekken te vullen", vertelt een buurvrouw in een krant van De Persgroep. Anderen spreken dan weer over een goede verstandhouding tussen vader en zoon.

Keukenmessen

Mogelijk daarom sloegen in de nacht van zaterdag op zondag de stoppen door bij de vader.

Hij nam twee messen mee uit de keuken van zijn huis in de kuststad en sloop naar de slaapkamer van Peter. Die werd wakker en kon zijn vader eerst nog verwonden alvorens doodgestoken te worden.

Ondertussen was Maria wakker geworden van het tumult. Toen ze naar de slaapkamer van haar zoon ging, werd ook zij vermoord.Willem belde vervolgens zelf de politie: "Kom mij maar halen. Ik heb mijn vrouw en mijn zoon doodgestoken". Hij werd na ondervraging door de onderzoeksrechter aangehouden.

Lees ook: Man die vrouw en zoon vermoordde is aangehouden

Archieffoto's Google Streetview


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio