Veldwezelt geeft zichzelf nog tot woensdag

De lijdensweg van Excelsior Veldwezelt is bijna ten einde. De club geeft zichzelf nog tot woensdag de kans om gesprekken met een nieuwe sponsor die recent op de proppen kwam, succesvol af te ronden. "Lukt dat niet", zegt Hans Pooters. "Dan stuur ik donderdag een mail naar de Voetbalbond om hen te laten weten dat we een algemeen forfait gaan geven voor de rest van de competitie."

tmas

Die Voetbalbond heeft namelijk de overlevingskansen van Veldwezelt met enkele dagen verlengd. Door de sneeuwval besliste de KBVB om over te gaan tot algemene afgelasting in de nationale afdelingen. Hans Pooters verduidelijk: "Vanmorgen (vrijdag, nvdr) liep de deadline af met betrekking tot de sponsoring. Het was de bedoeling om vandaag aan de Belgische voetbalbond te melden dat we algemeen forfait zouden geven voor de rest van de competitie. Indien die situatie niet verandert, zal ik die mededeling aanstaande woensdag naar de bond doorsturen. De afgelasting geeft ons wel nog de kans om gesprekken aan te knopen met een recent aangemelde sponsor. Indien tegen woensdag niks rond is, is het gedaan met Veldwezelt."

Panorama

Een van de verhalen in de 'Panorama'-reportage over zwart geld in het voetbal gaat over een vierdeklasser die balanceert op de rand van het faillissement. Het verhaal lijkt wel heel erg op dat van Excelsior Veldwezelt. Een man met een zware Limburgse tongval zet het reilen en zeilen van zijn club uiteen: “We zijn blij dat we nog een ploeg hebben. Zes maanden geleden was alles hier opgedoekt. Toen hadden we niks meer. De vzw bestaat nog. Als je die failliet laat gaan, moet je in vierde provinciale beginnen met een hoop schulden.”

Feiten die verdacht veel gelijkenis vertonen met de recente geschiedenis van Veldwezelt. Bij Excelsior Veldwezelt wenste niemand te reageren. De programmamakers willen ook hier niet ingaan op het fragment om de anonimiteit van de clubs te verzekeren.

Ex-voorzitter Johan Saeren reageerde toch in de Corelio-kranten. Volgens hem is de reportage niet de rechtstreekse aanleiding voor de schrapping. "Eerder dit jaar heeft de hoofdsponsor zich teruggetrokken na een ruzie", zegt hij. "Maar het probleem van het zwart geld en de valse facturen dat erin wordt geschetst, is wel reëel".

GeSi Archieffoto MiSt

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio