Pascal Smet: "Geen definitieve nota"

Print
Pascal Smet: "Geen definitieve nota"

Pascal Smet: Geen definitieve nota

Vlaams minister voor Onderwijs Pascal Smet (sp.a) benadrukt dat de gelekte nota over de lerarenloopbaan niet definitief is. De ganse hervorming van de lerarenloopbaan zal overigens niet deze legislatuur afgerond worden, al zullen er ook deze regeerperiode nog maatregelen genomen worden. Dat zei hij woensdag in het Vlaams Parlement.

Lees ook: "Eén onderwijsnet is onrealistisch"
En: Smet wil juniorleraars, leraars en expertleraars

De nota van de meerderheidspartijen lekte woensdag uit in verschillende kranten. Smet is ook "niet blij" met het lek, "maar het toont aan dat we de jongste maanden hard hebben gewerkt".

De nota is een "discussienota" die nog kan evolueren "en ook nog in mijn hoofd moet rijpen", zei Smet. "Ik heb altijd gezegd dat het loopbaandebat een werk voor twee legislaturen is". Smet hoopt wel in januari of februari met een regeringsnota te komen, die de basis moet vormen voor overleg met de vakbonden en inrichtende machten.

Cosmetische ingrepen

Smet erkent dat er opmerkelijke punten in de nota staan. "We zijn op een punt gekomen in het onderwijs dat cosmetische ingrepen alleen niet meer volstaan".

Prioriteiten in het loopbaandebat zijn voor de minister de werkzekerheid voor jonge leerkrachten en de schaalvergroting. Eén onderwijsnet in Vlaanderen komt er volgens Smet niet. "Er zal altijd een vrij net zijn, naast een officieel net". Een eenmaking van de officiële netten is ook maar een piste, al kan er ook nagedacht worden over een grotere samenwerking, iets waar bepaalde gemeenten volgens Smet zelf vragende partij voor zijn.


Wat is uw mening over het plan van minister Smet? Laat het ons weten via hier@reageren.be. Vergeet zeker uw naam en uw contactgegevens niet te vermelden.

Belga
Foto Belga