Limburg geeft milieuvergunning voor biomassacentrale Langerlo

De bestendige deputatie van Limburg heeft een milieuvergunning afgeleverd om de steenkoolcentrale van E.ON in Langerlo (Genk) om te bouwen naar biomassacentrale. De operatie die tegen eind 2014 kan starten, zal een investering vergen van 125 miljoen euro en uiteindelijk groene stroom leveren voor 850.000 gezinnen.

tmas

Nadat eerder de provinciale milieuvergunningscommissie een gunstig advies had verleend, heeft nu ook de bestendige deputatie van Limburg haar goedkeuring verleend aan de milieuvergunningsaanvraag voor de ombouw van de steenkoolcentrale. Daarmee staat het licht op groen om tegen eind 2014 de werken aan te vatten. E.ON stopt zowat 125 miljoen euro in het project. Eens operationeel zal de centrale, met twee eenheden van elk zo'n 200 MW, groene stroom leveren voor 850.000 gezinnen.

Milieu-impact

Volgens het bedrijf hebben biomassacentrales een minimale milieu-impact en zijn ze voor ons land de belangrijkste en meest voordelige manier om de nationale doelstellingen voor hernieuwbare elektriciteit in 2020 te behalen. De ombouw levert bovendien een belangrijke bijdrage aan de verwezenlijking van de duurzaamheidsdoelen van de provincie Limburg, die tegen 2020 klimaatneutraal wil zijn.

Dit project alleen zal een jaarlijkse netto besparing van 2 miljoen ton CO2 opleveren, of ongeveer 20 procent van de totale uitstoot van de provincie Limburg. Bovendien biedt de ombouw een langetermijnperspectief voor de meer dan 100 werknemers op de site en de aanzienlijke tewerkstelling bij derden.

Volgens E.ON zal het project ook bijdragen aan de leveringszekerheid en concurrentie op de elektriciteitsmarkt in ons land.

Belga Foto RL

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio