Slachtoffer duikt in wagen van portefeuilledief

Print
Houthalen-Helchteren - De Hasseltse strafrechter veroordeelde woensdag een man uit Houthalen-Helchteren (43) tot een celstraf van 12 maanden en een boete van 1.100 euro voor een portefeuillediefstal die hij op 14 juli vorig jaar in een broodjeszaak aan de Weg op Zwartberg in zijn gemeente pleegde. De man had de brieventas die een klant op de toonbank vergeten was, in één van zijn sokken gestopt en was ermee vertrokken.
De vergeten portefeuille was echter eerder opgemerkt door andere klanten, die de uitbaatster erop attent maakten. Die wist meteen aan wie de brieventas toebehoorde en belde de vrouw. Die zag de vermoedelijke dief in zijn wagen stappen en aarzelde geen ogenblik. Ze dook de auto in en vanop de achterbank poogde ze de man te dwingen de portefeuille af te geven. Dat leidde tot enkele gevaarlijke verkeerssituaties, maar het kwam niet tot een ongeval. Uiteindelijk wist het slachtoffer van de diefstal haar eigendom te recupereren. De dief werd gearresteerd. De eigenares van de portefeuille liep bij het avontuur lichte verwondingen op.
De dief was in februari 2007 al eens veroordeeld door de correctionele rechtbank van Luik voor een verkrachting met foltering. Hij kreeg toen 30 maanden cel, waarvan de helft met uitstel.
JaNi

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio