Regi moet ex-manager 60.500 euro

Print
Regi moet ex-manager 60.500 euro

Regi moet ex-manager 60.500 euro

Regi Penxten van hitformatie Milk Inc. moet zijn ex-manager Michel Lenaerts van MTC Worldwide Management 60.500 euro aan opzegvergoeding betalen. Dat heeft de Hasseltse rechtbank van koophandel woensdag beslist in het zakelijk geschil en de financiële afwikkeling ervan tussen beide partijen.

De ex-manager had een claim ingediend van ongeveer 600.000 euro, maar dat werd afgewezen. Lenaerts zou zich voor de berekening gebaseerd hebben op het feit dat hij de algemene manager was, maar hij bleek enkel de tourmanager van Penxten te zijn.

Lenaerts meende als de algemene manager van Penxten aanspraak te kunnen maken op meer commissies, maar de rechtbank besliste na het bestuderen van alle stukken in het dossier daar anders over. Er bestond tussen Regi en Lenaerts een samenwerking voor de periode van 1998 tot 2011, maar die werd stopgezet. De rechtbank in Hasselt baseerde zich nu op een periode van negen maanden, waarin hij recht heeft op een opzegvergoeding.

In het verleden was er ook al een uitspraak geweest, waarbij Lenaerts aan Penxten ongeveer 108.000 euro moest betalen. Het gaat om de betalingen voor live optredens, die MTC niet had doorgestort. Volgens de raadsman van Penxten, Didier Deneuter, is daar beslag op gelegd, maar is er nog niet betaald.

"Gijzeling"

Het geschil tussen beiden zat Penxten hoog en dat bleek tijdens de rechtbankzitting in Hasselt een maand geleden. "Milk Inc. is mijn kindje en ze waren mijn kindje pijn aan het doen. Dat ging echt om gijzelen", zei hij toen.

Belga
Foto RL