Bart De Wever: "Volgende week akkoord is niet onrealistisch"

Print
Bart De Wever: "Volgende week akkoord is niet onrealistisch"

Bart De Wever: Volgende week akkoord is niet onrealistisch

Het is niet onrealistisch dat er volgende week een akkoord uit de bus komt tussen de onderhandelende partijen in Antwerpen. Dat verklaarde N-VA-voorzitter Bart De Wever woensdag in 'Villa Politica' op Canvas.

De onderhandelaars bogen zich dinsdag over het hoofdstuk ‘Een sterk bestuurde stad’. Dat ging over de bevoegdheden voor de districten, de bijpassende budgetten en de participatie van de Antwerpenaars aan het beleid. Woensdag ging de discussie over veiligheid. Voormalig korpschef Eddy Baelemans zat mee aan de onderhandelingstafel voor Open Vld.

De eerste lezing van de nota is afgerond, bevestigde De Wever. "Er staan nog een vijftiental knelpunten van de bijna vierhonderd ter discussie", aldus de kandidaat-burgemeester. "Het gaat daarbij vaak om technische kwesties." Het betreft onder meer de Oosterweelverbinding en de toekomst van de sociale restaurants. De zwaarste discussies zullen nog ontstaan over de budgetten voor de verschillende maatregelen in het nieuwe bestuursakkoord. Vooral Open Vld dringt daarop aan.

Schepenambten

De Wever liet zich niet betrappen op een uitspraak over de schepenambten. "Dat is iets wat je pas op het einde doet. Je kan niet onderhandelen met mensen die al een postje in hun hoofd hebben", zei hij. Toch is het volgens de formateur evident dat de onderhandelaars kandidaat-schepen zijn.

De Wever verklaarde tot slot geen spijt te hebben van zijn uitspraken over de gesuggereerde nieuwe voornaam van het De Coninckplein in de Scheldestad.

SVW/Belga
Foto Dirk Kerstens: sociaal restaurant