Zonhovenaar heeft "geen tijd" voor werkstraf

Print
Zonhovenaar heeft "geen tijd" voor werkstraf

Zonhovenaar heeft geen tijd voor werkstraf

Zonhoven - Het gebeurt wel vaker dat politiemensen bij het verbaliseren van verkeers- en andere zondaars te horen krijgen dat de betrokkene een politieofficier of een magistraat persoonlijk kent. Meestal wordt daar weinig aandacht aan besteed, maar in het Hasseltse is dat wel anders.

Een Zonhovenaar die begin dit jaar op heterdaad werd betrapt op huisvredebreuk en zich bovendien weerspannig opstelde, poogde indruk te maken op de politieploeg door te beweren dat hij goeie maatjes was met een commissaris van het Hazodi-korps en bovendien ook bevriend met een parketmagistraat.

Beide personen werden naar aanleiding van die 'vermelding' in het dossier gehoord. Vooral de laconieke reactie van de magistraat klonk vernietigend voor de verdachte: "Ik kies nog altijd mijn vrienden zelf."

Huisvredebreuk

De beklaagde verscheen woensdag voor de Hasseltse strafrechter. Hoewel dat tegen de afspraken was, betrad hij in januari dit jaar de woning van zijn ex-echtgenote. Die was op dat ogenblik in het gezelschap van een vriend. Ze verzocht haar ex het pand te verlaten, maar die weigerde dat en ging wat praten met zijn zoon op diens kamer. De vrouw verwittigde de politie. Vier inspecteurs droegen de weerspannige man naar buiten.

Het parket stelde voor de man voor de woonstschennis en de weerspannigheid een werkstraf van 40 uren op te leggen, maar dat was niet naar de zin van de beklaagde. "Geen tijd", klonk het. De rechter zal dus een andere bestraffing moeten verzinnen. Eén waarvoor de man wel tijd heeft. Of misschien tijd moet maken?

JaNi
Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio