Britse zangeres betaalt 40 miljoen voor ruimtereisje

Print
Britse zangeres betaalt 40 miljoen voor ruimtereisje

Britse zangeres betaalt 40 miljoen voor ruimtereisje

De Britse zangeres Sarah Brightman (52, "Time to Say Goodbye") zal wel degelijk als ruimtetoerist naar en met het Internationaal Ruimtestation ISS vliegen, zo heeft een zegsman van het Amerikaanse bedrijf Space Adventures woensdag volgens het Russische persbureau Interfax laten weten.

"Alle juridische vraagstukken zijn uitgeklaard. Het contract met Sarah Brightman is ondertekend en financieel rond", zei de zegsman.

De sopraan had op 10 oktober aangekondigd dat zij groen licht van het Russische ruimtevaartbureau Roskosmos had gekregen. Zij zal nu effectief in 2015 in de ruimte vliegen, wellicht voor tien dagen.

40 miljoen

Media melden dat zo'n trip zowat 40 miljoen euro kost. Elf jaar geleden betaalde de eerste ruimtetoerist in het ISS, de Amerikaan Dennis Tito, zowat 16 miljoen euro.

Tot nu toe hebben nog maar zes mannen en één vrouw de exclusieve toeristische trip naar de ruimte gemaakt. Brightman neemt de draad weer op na een hiaat van enkele jaren. "Ik zal deze reis doen om mijn doelen te bereiken en mijn dromen waar te maken", zei de zangeres.

Belga
Archieffoto