Lommelaar riskeert werkstraf voor slagen aan politie

Print
Lommel - Voor een Lommelaar (42) is anderhalve maand geleden een nachtelijk uitje naar een pizzeria uiteindelijk in het ziekenhuis geëindigd. Woensdag stond de man al terecht voor de Hasseltse correctionele rechtbank. Hij wordt ervan beticht slagen te hebben toegebracht aan politiemensen en zich verzet te hebben tegen zijn arrestatie. De man ontkent zelf agressief te zijn geweest en laadt alle schuld op de rug van één van de inspecteurs die hem van zijn bed hadden gelicht.
De Lommelaar was 's avonds naar een pizzatent in de buurt gereden. Na het etentje reed hij naar huis. Zijn wagen ging echter van de weg en belandde in de berm. De pechvogel trok te voet naar huis. Hij beweert dat zijn auto geen obstakels had geraakt en dat hij dus geen 'vluchtmisdrijf' pleegde. De politie die het geaccidenteerde voertuig verlaten aantrof, meldde zich aan de woning van de eigenaar. Die lag toen al te slapen.
De man moest meekomen naar het commissariaat, maar weigerde dat en het kwam zelfs tot een schermutseling. Volgens het verslag van de politie sprong de Lommelaar op de rug van een politieman. De parketmagistraat die woensdag als openbare aanklager optrad, herinnerde zich het gebeuren. Hij was immers magistraat met dienst die nacht en kreeg de inspecteurs aan de lijn. Als 'oor-getuige' bracht hij dan ook verslag uit van de gebeurtenissen. De substituut benadrukte daarbij dat de inspecteur die het slachtoffer werd van de agressie, erg kalm was gebleven.
Feit is wel dat de Lommelaar enkele rake klappen met de wapenstok te incasseren kreeg. Enkele builen op zijn hoofd en een paar gekneusde ribben waren daar de stille getuigen van. Uiteindelijk is de man met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De procureur vorderde een werkstraf van 60 uren. Het strafblad van de beklaagde vermeldt immers al negen veroordelingen door de politierechter. Het ging daarbij drie keer om rijden onder invloed.
Volgens zijn advocaat heeft de Lommelaar pas bij thuiskomst na het ongevalletje de doorstane emotie doorgespoeld met enkele glazen bier. De pleiter moest toegeven dat zijn cliënt zich niet steeds als een 'heer in het verkeer' gedraagt. "Maar een agressieveling is hij ook niet", aldus te pleiter, die de rechtbank om de gunst van de opschorting verzocht. De rechter velt op 9 januari vonnis in deze zaak.
JaNi

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio