Nederlandse politie rijmt over ongelukken

Print
Nederlandse politie rijmt over ongelukken

Nederlandse politie rijmt over ongelukken

De Nederlandse politie heeft woensdag een getuigenoproep voor een ongeluk met een motorrijder die gewond was geraakt, op rijm gezet. Het bericht verscheen op de website politie.nl, maar werd later wegens de "wisselende reacties" weer ingetrokken en vervangen door een ontrijmde versie. Dat maakte een politiewoordvoerder bekend.

In de getuigenoproep schreef de rijmpiet van de politie: "Het is nog geen 2 weken geleden; Dat een 38-jarige motorrijder uit Delft onderuit is gegleden. Hij reed op 22 november op de A16 ter hoogte van Rotterdam; Waar hem toen omstreeks 17.40 uur het volgende overkwam. De bestuurder van een Ford Focus Station wisselde van baan; Juist op het moment kwam de motorrijder op zijn Honda er aan."

Volgens de verantwoordelijke politiewoordvoerder van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) vond de redactie van politie.nl de rijmvorm niet passend, omdat het een ernstige zaak betrof. Ook kon bij het publiek het idee ontstaan dat het om een grap ging. Daarnaast verschenen op Twitter uiteenlopende reacties waarbij vraagtekens bij deze vorm van communicatie werden gezet.

Ook de politie Haaglanden had een persbericht in rijmvorm op de de politiewebsite geplaatst. Dat ging over een dronken automobilist die voor de zevende keer was opgepakt. Dat bericht leverde geen reacties op.

Belga
Archieffoto