Jaar cel voor stelen van portefeuille

Print
Jaar cel voor stelen van portefeuille

Jaar cel voor stelen van portefeuille

Houthalen-Helchteren - Een 43-jarige man uit Houthalen-Helchteren is woensdag door de Hasseltse strafrechter veroordeeld tot 12 maanden effectieve celstraf en 1.100 euro boete voor het stelen van een portefeuille in een broodjesbar aan de Weg naar Zwartberg.

De eigenares van de portefeuille liet zich niet onbetuigd en sprong in de auto van de dief toen die wilde wegrijden. Ze ging de man aan het stuur te lijf en dat leidde tot gevaarlijke verkeerssituaties. Gelukkig kwam het niet tot een botsing.

De Houthalense vrachtwagenchauffeur zat op 14 juli 2011 in de broodjesbar, toen een vrouw haar portefeuille op de toog had laten liggen. Een andere klant signaleerde dat aan de uitbater van de broodjesbar. Die wist van wie de portefeuille kon zijn en ging rondbellen. Toen de uitbater terugkwam van het bellen, was de portefeuille verdwenen. De Houthalenaar deed alsof zijn neus bloedde, maar zat wel aan zijn sok te prullen, waar hij de portefeuille had weggemoffeld. De intussen opgetrommelde eigenares had snel door dat de trucker de vermeende dief was en sprong in diens wagen toen hij weg reed.

De eigenares, die de dief te lijf ging, bleef ongedeerd tijdens het autoritje. Voor de verkeersinbreuken was de man al voor de politierechtbank moeten verschijnen. In 2007 was de man door de rechtbank van Luik veroordeeld voor een verkrachtingszaak met foltering tot dertig maanden cel, waarvan de helft effectief.

Belga

Archiefbeeld Photo News


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio