Preventief snelheidsbord in de Hoogveldstraat

Print
Kortessem - Er komt een preventief snelheidsbord in de Hoogveldstraat in Vliermal ter hoogte van het kasteel huisnummer 21.
Een aantal bewoners uit de Hoogveldstraat hadden de gemeente, onlangs, gevraagd om een verkeersspiegel of verkeersdrempel te plaatsen ter hoogte van het kasteel. Volgens de bewoners wordt de maximum toegelaten snelheid van 50 km per uur hier regelmatig niet gerespecteerd.

Daarenboven wordt de zichtbaarheid op dit weggedeelte ernstig belemmerd door de bocht in de weg.

Uit de daarop uitgevoerde snelheidsmetingen van de politie bleek dat het grootste probleem van snelheidsovertredingen zich hoofdzakelijk situeert tussen 9 uur en 10 uur 's morgens richting Tongersesteenweg.

De politie adviseerde echter het plaatsen van een verkeersspiegel of verkeersdrempel op de Hoogveldstraat als negatief en stelde voor om er tot april 2013 een preventief snelheidsbord te plaatsen. Het gemeentebestuur ging op dit advies van de politie in.

Enkele maanden na plaatsing van dit bord gaat de politie, ter plaatse, een nieuwe snelheidsmeting uitvoeren om de genomen maatregel te evalueren.

Francis Croes

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio