Voor- en tegenstanders Morsi roepen op tot betogen

Print
Voor- en tegenstanders Morsi roepen op tot betogen

Voor- en tegenstanders Morsi roepen op tot betogen

De Egyptische moslimbroeders hebben opgeroepen om woensdagnamiddag te betogen aan het presidentieel paleis om president Mohammed Morsi te steunen. Dat gebeurt een dag na de grote manifestatie van de oppositie voor het paleis. Ook de tegenstanders van Morsi willen daar woensdag manifesteren.

De Moslimbroeders en "andere volkskrachten" roepen tot de manifestatie voor het Ittihadiya-paleis in Kairo, om de "legitimiteit" van de president te verdedigen. Volgens de woordvoerder van de Moslimbroeders hadden zijn tegenstanders geprobeerd "hun meningen met kracht op te dringen".

Ook de tegenstanders van de Egyptische president willen opnieuw manifesteren voor het paleis. "Als de Moslimbroeders ons niet aanvallen, zal alles goed verlopen. Als dat niet het geval is, houden we Morsi voor verantwoordelijk", klonk het bij de oppositie.

Macht intrekken

Dinsdag troepten tienduizenden manifestanten samen voor het presidentieel paleis. Ze eisen dat Morsi een decreet dat zijn macht uitbreidde, opnieuw intrekt. Ze protesteerden ook tegen het nieuw ontwerp van grondwet.

Foto AFP