3 jaar met uitstel voor ex-agent die nichtjes aanrandde

Print
3 jaar met uitstel voor ex-agent die nichtjes aanrandde

3 jaar met uitstel voor ex-agent die nichtjes aanrandde

H.M., voormalig politie-inspecteur uit Heist-op-den-Berg, is woensdag voor de correctionele rechtbank in Mechelen veroordeeld tot drie jaar cel met uitstel voor seksuele aanranding van verschillende nichtjes en enkele andere minderjarige kinderen. Daarnaast had de man zijn status van agent misbruikt om enkele meerderjarige vrouwen aan te randen. De feiten dateren uit de jaren tachtig.

De man verliest zijn burgerrechten voor vijf jaar, mag geen contact meer hebben met de slachtoffers en krijgt een contactverbod met minderjarigen. Ook moet hij zich laten behandelen voor zijn seksuele problematiek. De slachtoffers krijgen ook een schadevergoeding tussen 500 en 3500 euro.

H.M. heeft eind jaren 1980 zeven van zijn minderjarige nichtjes en dochters van bevriende koppels systematisch betast tijdens familiefeestjes. De meisjes waren tussen 5 en 15 jaar en wisten niet van elkaar dat ze allemaal slachtoffer waren. De feiten stopten toen de meisjes 13 of 14 jaar werden.

In zijn hoedanigheid als politie-inspecteur maakte de man ook misbruik van het vertrouwen van slachtoffers in andere dossiers. Hij bood vrouwen een schouder om op uit te huilen en deed dan vaak seksueel getinte voorstellen.

Het openbaar ministerie had een gevangenisstraf van 2 jaar met uitstel onder strikte voorwaarden gevorderd. De rechtbank veroordeelde de beklaagde tot drie jaar cel. Omdat de feiten van lang geleden dateren, werd de man uitstel verleend.

De rechter achtte alle feiten bewezen, behalve de verkrachting van een gehandicapte vrouw. Daarvoor is de man vrijgesproken.

BePr, Belga