Ford Genk

Verraste reacties op geruchten over Chinese interesse voor Ford Genk

Print
Verraste reacties op geruchten over Chinese interesse voor Ford Genk

Verraste reacties op geruchten over Chinese interesse voor Ford Genk

Er wordt met enig voorbehoud gereageerd op de berichtgeving dat de Chinese autobusbouwer BYD de vestiging van Ford Genk beschouwt als mogelijke locatie om op termijn elektrische bussen te gaan produceren.

Lees ook: Chinese elektrische bussen gebouwd op site Ford Genk?

Bij de investeringsmaatschappij LRM, die regelmatig in China vertoeft om buitenlandse investeerders naar Limburg te lokken, en via de participatie in Punch Powertrain ginds aandrijvingen assembleert voor elektrische voertuigen, is men niet op de hoogte van de opties die de Chinese busbouwer naar voor schuift.

"Wij weten van niks, maar zijn uiteraard altijd bereid om te luisteren", reageert woordvoerder Jeffrey Alenus.

Ongeveer hetzelfde verhaal bij busbouwer Van Hool in Koningshooikt, die door de Belgische adviseur van het Chinese BYD, wordt genoemd als een voorbeeld van een lokale partner om hier productie mee op te zetten.

"We hebben nog geen contact met die mensen gehad", vertelt woordvoerder Dirk Snauwaert. "We hebben zelf al heel wat ervaring met de bouw van elektrische bussen. Maar het zou onbeleefd zijn om niet te luisteren als ons een vraag wordt gesteld."

Bij de vakbonden van Ford Genk is men evenmin op de hoogte. "Dat is het eerste dat wij ervan horen", zegt Gert Steegmans (ACLVB).

"De Europese Ford-directie zegt dat er 2 potentiële investeerders bij hen geïnformeerd hebben naar de voorwaarden van de site, maar dat kan zelfs de lokale Ford-directie niet bevestigen. Ten vroegste op 12 december weten we daar meer over."

Belga
Archieffoto