Nasa wil in 2020 nieuwe robot naar Mars sturen

Print
Nasa wil in 2020 nieuwe robot naar Mars sturen

Nasa wil in 2020 nieuwe robot naar Mars sturen

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa heeft dinsdag aangekondigd dat ze in 2020 een nieuwe robot voor wetenschappelijk onderzoek naar Mars wil sturen. In de jaren 2030 zouden er mensen naar de Rode Planeet gestuurd worden.

"De regering-Obama heeft zich verbonden tot een ernstige verkenning van Mars", aldus Nasa-topman Charles Bolden dinsdag in een persbericht.

"Met deze missie zorgen we ervoor dat Amerika de wereldwijde leider blijft bij de verkenning van de Rode Planeet, terwijl we een nieuwe belangrijke stap zetten in de richting van het sturen van mensen in de jaren 2030."

De aankondiging komt er enkele maandag nadat de Nasa had bekendgemaakt dat ze in 2016 het ruimtetuig InSight naar Mars wil sturen om onderzoek te voeren tot diep in de bodem van Mars. Dat moet informatie opleveren over hoe de planeet gevormd werd.

De Nasa heeft nu zeven missies die lopende zijn of gepland worden om de Rode Planeet te bestuderen en te onderzoeken, luidt het nog. De Marsjeep Curiosity landde begin augustus op Mars om er te zoeken naar sporen van leven.

Beeld Nasa: impressie van de Mars Science Laboratory Curiosity rover