Meldpunt voor scheidsrechters tegen agressie

Print
Meldpunt voor scheidsrechters tegen agressie

Meldpunt voor scheidsrechters tegen agressie

Voetbalscheidsrechters die het slachtoffer worden van agressie, kunnen dat vanaf nu doormailen naar een meldpunt/e-mailadres. Voor elke provincie is er een ander meldpunt.

Het is de bedoeling dat de voetbalbond zo sneller tot preventieve schorsingen kan overgaan. Anders kunnen de daders nog weken voetballen voor ze gesanctioneerd worden. Het meldpunt werd al georganiseerd in Oost-Vlaanderen, waar de refs na enkele gevallen van agressie in oktober in staking gingen. “Er zijn vanaf nu e-mailadressen in de negen provincies en eentje in Brussel voor de nationale reeksen om gevallen van agressie tegen scheidsrechters te melden, liefst binnen de 24 uur”, legt scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen (foto) uit.

“Het is de bedoeling dat zo een rapport onmiddellijk bij een disciplinaire commissie terechtkomt, die dan ook direct een preventieve schorsing kan uitspreken. Vroeger werd iemand die een scheidsrechter aanraakte, geschorst in afwachting dat de zaak werd behandeld. We moeten onderzoeken of we die regel weer kunnen invoeren.”

De drie voetballers uit Amsterdam die zondagnacht werden ingerekend nadat ze een Nederlandse grensrechter doodtrapten, worden officieel verdacht van doodslag, mishandeling en openlijke geweldpleging. Het trio verschijnt donderdag voor de rechter-commissaris.

Lees ook: Straffen voor geweld tegen scheidsrechters worden met de helft verzwaard

LMA
Foto Photo News