Atv volledig in handen van Concentra

De Antwerpse regionale tv-zender atv komt volledig in handen van mediagroep Concentra, terwijl De Persgroep de controle over het jobplatform Vacature verwerft. Beide mediagroepen bereikten daarvoor een akkoord over de herschikking van hun wederzijdse belangen, luidt het maandag in een gezamenlijk persbericht.

ikerremans

Concentra en De Persgroep waren elk voor vijftig procent aandeelhouder in atv. Daarnaast was Concentra voor 33 procent aandeelhouder in Vacature, terwijl De Persgroep en Mediafin - een joint venture van De Persgroep en Rossel - de rest van het bedrijf in handen hadden.

De Antwerpse televisiezender betekent een versterking van de positie van Concentra op de Antwerpse markt. "Twee jaar geleden hebben we binnen Concentra het regionale Mediahuis Antwerpen opgericht", aldus Mieke Berendsen, directeur van het Mediahuis Antwerpen. "Binnen deze entiteit groeperen we alle media-activiteiten die we in onze kernregio Antwerpen ontwikkelen. Tot nu toe waren dat Gazet van Antwerpen, het huis-aan-huismagazine Jet en een aantal digitale platformen. Dat we ook atv aan dit portfolio kunnen toevoegen, is een logische en strategisch belangrijke stap."

Met de overname van VNU Media begin dit jaar verstevigde De Persgroep zijn positie op de Nederlandse markt voor rekruteringscommunicatie. De verwerving van de volledige controle over Vacature is dan ook een logische stap om de synergievoordelen tussen beide landen te optimaliseren, meldt Dirk Velghe, CEO van het huidige VNU Vacature Media, in het persbericht. "Vooral het delen van technologie voor de groeiende digitale en mobiele activiteiten is daarbij van strategisch belang.