thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Winterweer zorgt voor ongevallen

Het Verkeerscentrum Vlaanderen waarschuwt voor gladde wegen door regen en smeltende sneeuw zondagochtend in het noorden van het land. Momenteel zijn er wel geen meldingen van ijzel. In het zuiden daarentegen is er wel gevaar voor plaatselijk hevige sneeuwbuien.

fvangarderen

Op verschillende plekken zijn intussen ongevallen gebeurd.

Op de E19 in Schoten zijn zeven mensen gewond geraakt, waarvan één iemand zwaargewond. Het ongeval gebeurde afgelopen nacht toen een personenwagen begon te slippen en in een middenberm belandde. Hierdoor ontstond er een file van traag rijdende auto's. Een automobilist zag de file niet en reed met volle snelheid in op de laatste wagen. Die botste vervolgens op zijn voorligger.

Op de E411 stond vanochtend ook een vrachtwagen in schaar tussen Namen en Waver. Ook hier ontstond er een file.

Op de ring rond Brussel, bij Grimbergen, gaat het ook langzaam, want daar raakten enkele auto's betrokken bij een botsing.

"Voorzichtig rijden is de boodschap", zegt Bart Suy, VRT-verkeersanker. "Pas je snelheid aan en houd voldoende afstand."

Het Verkeerscentrum verwacht dat de situatie in de loop van de voormiddag wel zal verbeteren, zodra het stopt met regenen en sneeuwen.

Foto: TP