Efficiëntere Zebra's geven Kortrijk voetballes

Zes op zes voor de efficiëntere Zebra's, die ademruimte creëren in het degradatiedebat. KV Kortrijk eiste wel meer balbezit op en had voor de rust de betere kansen, maar kon doelman Mandanda niet echt aan de tand voelen.

fvranckx

Kaya lanceerde Milicevic na 20' en die opende de score met een droog schot in de verste hoek. Meteen kwam het antwoord van de Kortrijkzanen maar Mandanda ging goed in de voeten van N'Diaye. Rood-wit appelleerde voor strafschop toen Bojovic Capon onder de graszoden stopte en Mandanda ging goed plat op een schuiver van Chavaria. De Congolese international zweefde een effectbal van De Mets uit de winkelhaak en zag een stifter van Capon en een knal van Nfor naast vliegen.

De Zebra's begonnen nu hoog te pressen en net voor de rust verdubbelde de ingevallen Aoulad de voorsprong toen hij een assist van Kaya binnenkopte temidden een statische Kortrijkse verdediging.

Na de rust opende Nfor de schermutselingen. De bezoekers drukten, maar de Zebra's plooiden zich goed terug en in een overbevolkt strafschopgebied was het moeilijk manoeuvreren. Hein Vanhaezebrouck bracht spits Dupuis voor verdedigende middenvelder N'Diaye, maar op de counter zorgde de thuisploeg voor het gevaar maar Kaya krolde een voorzet van Milicevic over en Keet schoof een schot van de alleen doorgebroken Aoulad weg. Chavarria knalde in het zijnet, maar balverlies van Zukanovic leidde opnieuw een gevaarlijke tegenaanval in. Kaya vergat de rood-witten echter de doodsteek te geven.

Keet hield opnieuw de doorgebroken Aoulad af en Milicevic lepelde voorlangs. Chavarria bleef zijn flank beheersen, maar vond geen afspeelpunt in het strafschopgebied. En Gnohéré had de 3-0 aan de voet, maar Darren Keet devieerde het geplaatst schot nog op de paal.

CHARLEROI: Mandanda, Ohayon, Dzinic, Bojovic, N'Ganga (46' Satli), Kaya, Kumedor, Bopp, Milicevic, Escoe (35' Aoulad), Rossini (82' Gnohéré). KV KORTRIJK: Keet, Martin, Reynaud, Zukanovic, Oussalah (75' Mulemo), De Mets, N'Diaye (58' Dupuis), Chavarria, Dejaegere, Capon (72' Wijns), Nfor. DOELPUNTEN: 20' Milicevic 1-0, 43' Aoulad 2-0. SCHEIDSRECHTER: M. Bourdouxhe. TOESCHOUWERS: 4.407. GELE KAARTEN: 25' Dejaegere (protest), 81' Ohayon (tijd rekken).

LE Foto's Belga