Eindstand al na 8 minuten bereikt

De wedstrijd tussen Oud-Heverlee Leuven en AA Gent was al na goed acht minuten gespeeld. Een vroege voorsprong van Gent werd door Geraerts onmiddellijk gecounterd. Meteen stond het eindresultaat op het bord.

fvranckx

In een open wedstrijd wou geen van beide teams grote risico's nemen. Gent kon zich geen misser veroorloven terwijl Leuven rustig bouwt aan een goed seizoen. Een punt tegen Gent paste zeker in die strategie.

De wedstrijd kon niet beter starten voor de Gentenaars. Mboyo leverde een soort opwippertje aan N'Diaye die simpel met het hoofd mocht binnenknikken. Leuven bleek niet uit zijn lood geslagen want binnen de twee minuten was de stand al in evenwicht. Geraerts pikte een doorsteekballetje handig mee en besloot in de linkerhoek.

Gent was technisch de betere terwijl Leuven mikte op een uitbraak. Mboyo bracht Conte in schietpositie maar die zag zijn bal voorlangs gaan. Gislason vond Geraerts in punt maar Padt tikte de plaatsbal van blonde Karel uit zijn baan. Na nog een wild schot van Chuka en een poging naast van Gislason nam Gent de laatste tien minuten het commando. Een overwicht dat overigens weinig kansen opleverde. Conte mocht een keer onbesuisd over schieten en zelfs een drie tegen éénsituatie bleek te moeilijk voor de Buffalo's.

Conte liet kort na de pauze een kans liggen. Leuven repliceerde gevat.Karuru haakte zich vrij in de zestien, zijn schot week af op een verdediger zodat Padt maar ternauwernood met de voet redding kon brengen.

De hele tweede helft lang trokken beide teams op avontuur zonder het verdedigend aspect te veronachtzamen. Moeilijk voor de spitsen dus om zich door te zetten. Resultaat was een dus verdiend gelijkspel.

OUD-HEVERLEE LEUVEN: Bailly, Robson, Weuts, Vanaudenaerde, Thompson, Van Goethem, Gislason, Geraerts, Karuru (76' Ngolok), Ibou, Chuka (59' Pouga). AA GENT: Padt, Melli, Brüls, Mboyo, N'Diaye, Arzo, Van Der Bruggen, Scapini, Messoudi (68' Remacle), Conte (75' Arbitsman), Mareval. DOELPUNTEN: 6' N'Diaye 0-1, 8' Geraerts 1-1. SCHEIDSRECHTER: Colemonts. TOESCHOUWERS: 8.300. GELE KAARTEN: Thompson, Chuka, Melli, Van Der Bruggen.

JJO Foto's Belga