Club geeft voorsprong na rust uit handen

Club Brugge leed zaterdag zijn eerste puntenverlies onder Garrido. De jarige Vleminckx bracht vroeg in de tweede helft Club op voorsprong. Na de Mechelse gelijkmaker sleepte een bibberend en zwak voetballend blauw-zwart een punt uit de strijd.

fvranckx

Wie bij Mechelen dacht dat de goeie sint uit Spanje cadeautjes mee had, kwam bedrogen uit. Een gretig blauw-zwart zette in het openingskwartier de lijnen uit. Al na zestig seconden was er strapschopprotest voor een fout van Bateau op Hoefkens. Pacovski moest uitpakken op een schot van Bacca en redde met de voet toen Vleminckx zich tussen twee verdedigers vrij draaide.

Ondanks de erbarmelijke staat van het veld bleef de wedstrijd ook na het openingskwartier best boeiend met mogelijkheden langs beide kanten. Kujovic ging goed plat op een schuiver van Cordaro en zette de vuisten onder een schot van Pedersen die vrij mocht uithalen.

Opvallend was dat de 18-jarige Birger Verstraete, in zijn eerste wedstrijd in de hoogste klasse als aanvallende middenvelder, heel kwiek en met veel lef stond te voetballen. In de slotfase ontsnapte een kaal geschoren Carl Hoefkens aan een rode kaart nadat hij Ghomsi met de twee voeten vooruit had getackeld.

Vroeg in de tweede helft werd Club beloond voor zijn inzet. De ingevallen Meunier verlengde met het hoofd en de jarige Vleminckx zette vanuit een scherpe hoek zijn ex-club op achterstand.

Mechelen ging op zoek naar de gelijkmaker. Na voorbereidend werk van Cordaro tikte Pedersen van dichtbij binnen. Club ging aan het zwalpen en stapelde de fouten op. Terwijl het zelf geen deftige aanval in mekaar kon boksen was het achterin alle hens aan dek.

In de extra tijd liet Tchité op de counter het winnende doelpunt liggen.

CLUB BRUGGE: Kujovic - Hoefkens, Donk, Larsen, Buysse - Verstraete, Van Acker, Jorgensen, Bacca, Vleminckx, Lestienne. KV MECHELEN: Pacovski - Van Loo, Biset Van Hoevelen, Ghomsi - Henkens, Bateau, Destorme, Iddi - Pedersen, Cordaro. DOELPUNTEN: 48' Vleminckx 1-0, 72' Pedersen 1-1. VERVANGINGEN: 46'Jorgensen door Meunier, 63' Destorme door Enevoldsen, 67' Verstraete door Stenman, 77' Bacca door Tchité, 92' Cordaro door Junker. GELE KAARTEN: Ghomsi (fout), Bateau (fout), Hoefkens (fout), Verstraete (fout), Larsen (fout), Donk (fout). SCHEIDSRECHTER: Gumienny.

DM Foto's PhotoNews