Zulte Waregem kan thuis weer niet winnen

Net zoals in zijn vorige thuiswedstrijden tegen KV Mechelen en Standard kon Zulte Waregem ook nu niet winnen in eigen huis. Na wat vroege felheid viel de nummer twee van de rangschikking helemaal stil tegen een goed georganiseerd Beerschot.

fvranckx

Voor zijn 250ste wedstrijd in eerste klasse liet Francky Dury de kleine Waal Jérémy Serwy voor het eerst dit seizoen aantreden. Bij Beerschot moest interim-coach Wim De Corte vier geblesseerden aan de kant laten: Stijnen, Losada, Öztürk en Ojo.

Zulte Waregem domineerde de hele eerste helft, maar kwam niet tot scoren. Dat had te maken met het feit dat Naessens en Delaplace een vlam vanaf twintig meter net over de bovenlat zagen zoeven, maar ook met de sterke Koen Van Langendonck.

Beerschot zette een sterke organisatie neer, maar kon zich aanvallend amper tonen. Tenzij dan vroeg in de wedstrijd toen de tegenstander ging klungelen. Bossut kwam ver uit, wilde even Veselinovic dribbelen maar verloor de bal, waarna de Serviër net niet goed mikte richting lege kooi.

De thuisploeg, die vóór de pauze bij vlagen nog wel voor gevaar zorgde, verslapte nadien tot een geeuwniveau dat je niet van de nummer twee in de stand zou verwachten. Beerschot hield zijn defensie gesloten, ving spelmaker Berrier goed op en gaf aan de Waregemse spitsen weinig ruimte weg.

Pas in de toegevoegde tijd dreigde Berrier nog eens met een snedige voorzet, maar Mikulic klom boven iedereen uit. Lendric trapte even later na een doorgekopte bal van Naessens van dichtbij de winninggoal over het doel. Een mager punt dus voor jubilaris Francky Dury, een gewonnen punt voor Beerschot dat na een 4 op 27 best zal blij zijn met een gelijkspel buitenshuis.

ZULTE WAREGEM: Bossut, De Fauw, D'Haene, Colpaert, Verboom (78' Hazard), Berrier, Malanda, Delaplace, Serwy (53' Lendric), Naessens, Leye. KV KORTRIJK: Van Langendonck, Marzo, Brillant, Mikulic, Bravo, Malul, De Decker, Mununga (71' Bodor), Nyoni, François (80' Laerenbergh), Veselinovic. GELE KAARTEN: Malul, Delaplace, Mikulic, Marzo. TOESCHOUWERS: 6.306. SCHEIDSRECHTER: Frederik Geldhof.

EDSO Foto's Belga