Perbet velt doodziek Lierse

Na de zware 0-3-thuisnederlaag van gisteren tegen Bergen geraakt een dramatisch zwak Lierse steeds meer in slechte papieren. Van een schokeffect na de komst van Hany Ramzy is alvast geen sprake.

fvranckx

Lierse had zijn focus op de thuismatchen tegen Bergen en Cercle Brugge gelegd om nog enigszins met een gerust gemoed straks de winterstop in te stappen. Hany Ramzy kon geen beroep doen op de geschorste Menga, maar zag de twijfelgevallen Yasser en Hazurov wel in werkkledij aan de aftrap verschijnen.

Enzo Scifo kende zowaar nog meer zorgen. Naast de geschorste Chatelle moest Bergen met Franquart, Sapina en in laatste instantie ook nog Lepicier flink wat defensief volk aan de kant laten. Maar zijn verdedigers had Bergen amper nodig. In een saaie eerste helft deelde de thuisploeg een eerste prikje uit via een verder dramatisch spelende Bekoe en moest Timmermans een kopbal van Hazurov van de lijn vegen.

Scoren deed evenwel Bergen. Nadat Perbet een eerste mogelijkheid alleen voor Sels hoog over had gemikt, mocht de Fransman wat later een doorgekopte vrijschop van Angeli weliswaar in buitenspel van dichtbij in doel jagen. Een bittere pil voor Lierse, dat op slag van rust nog zuurder smaakte toen Angeli een verre vrijschop rechtstreeks in doel werkte.

Meteen na de pauze bracht de pas ingevallen Elgabas even een sprankeltje hoop met een verdienstelijke poging, maar nog voor het uur ging het licht helemaal uit voor de thuisploeg. Alweer Perbet mocht al te simpel zijn tweede van de avond voorbij Sels in doel schuiven.

Zo beleefde het Lisp nog een ellenlang laatste halfuur en stapt het degradatiespook met steeds grotere passen richting Lier.

LIERSE: Sels - Ayew, Saidi, Okka, Heymans - Bekoe, Wils, Bourabia, Bidaoui - Yasser - Hazurov. BERGEN: Berthelin - Debisschop, Timmermans, Van Gijseghem, Monteyne -Angeli, Le Postellec, Jarju - De Belder, Matumona, Perbet. VERVANGINGEN: 46' Bidaoui door Elgabas, 64' Yasser door Hairemans, 68' De Belder door Köse, 79' Jarju door Nicaise, 82' Bekoe door Adesanya, 85' Matumona door Nong. DOELPUNTEN: 35' Perbet 0-1, 45' Angeli 0-2, 58' Perbet 0-3. GELE KAARTEN: Le Postellec (fout), Okka (fout), Wils (fout), Nicaise (fout).

SCHEIDSRECHTER

: Efong Nzolo.

KUGU Foto's Belga