Club verliest alweer terrein op Anderlecht

Anderlecht lijkt de grote winnaar te worden van de achttiende speeldag. Het won zelf in extremis met 2-1 van Cercle Brugge terwijl zowel Club Brugge als Zulte Waregem niet verder kwamen dan een gelijkspel. Kortrijk verloor zelfs met 2-0 van Charleroi.

fvranckx

Cercle leek lang voor een stunt te zorgen op het veld van Anderlecht dankzij een goal van Bakenga vlak voor de rust. Maar Biglia bracht paars-wit 20 minuten voor affluiten via een penalty terug in de wedstrijd. Uiteindelijk bleven de 3 punten in Brussel dankzij een doelpunt van Vargas in de 90e minuut.

Eerste achtervolger Zulte Waregem volgt nu al op 6 punten. De West-Vlamingen kwamen thuis niet verder dan een scoreloos gelijkspel tegen Beerschot.

Club Brugge kon niet profiteren van dat gelijkspel. Het kwam zelf 1-0 voor tegen KV Mechelen maar Pedersen maakte in de 73e minuut gelijk. Daardoor staat Club voorlopig vierde, KV Mechelen staat elfde.

Charleroi zorgde voor de verrassing van de avond. Menig topclub sneuvelde dit seizoen al tegen de Kortrijk maar Milicevic en Aoulad bezorgden de Zebra's een 2-0-overwinning. De West-Vlamingen zakken zo voorlopig naar de zesde plaats, Charleroi, staat dertiende.

Bob Peeters kon alweer niet winnen met AA Gent. Op Oud-Heverlee Leuven werd het 1-1. Gent blijft zo tiende, Leuven negende.

Perbet stond ten slotte opnieuw aan het kanon voor Bergen. Met twee doelpunten had hij een belangrijk aandeel in de 0-3-zege tegen Lierse. Bergen staat voorlopig zevende, Lierse zakt naar de veertiende stek.

Foto PhotoNews