Turkse trucker rijdt Vlaamse Erasmusstudent dood en pleegt vluchtmisdrijf

Een 20-jarige student uit De Haan van de Gentse Arteveldehogeschool is in de nacht van vrijdag op zaterdag om het leven gekomen bij een ongeval in het Turkse Istanboel. Buitenlandse Zaken bevestigt het overlijden, net als de directie van de school.

fvranckx

Buitenlandse zaken wil verder geen details kwijt over de omstandigheden of de identiteit van de student, maar stelt dat het Belgische consulaat de zaak volgt en in contact staat met de ouders en de school.

Volgens Guido Galle, directeur onderwijs en studentenbeleid van de Arteveldehogeschool, was de student Bedrijfsmanagement op de terugweg van een Erasmusfuif toen hij gegrepen werd door een vrachtwagen. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf, zo is volgens de directeur gebleken uit camerabeelden van een hotel.

De directeur merkt op dat het verkeer in de miljoenenstad Istanboel een van de aandachtspunten is voor de studenten. De overleden jongeman was goed voorbereid en was ook een goede student, zegt hij. De school staat in permanent contact met twee andere van haar studenten die ook op de fuif waren.

Belga Archieffoto