Burenruzie over nachtlawaai draait uit op schietpartij

Buren die het niet te nauw nemen met de sociale codes en de leefwereld van anderen verstoren met een overdosis decibels spuiend feestje, iedereen heeft het al eens meegemaakt. Maar de middelen om daaraan iets te verhelpen, zijn soms wel heel drastisch.

fvranckx

In het Zuid-Franse Sète nam een 49-jarige man het heft - of beter: het geweer - in eigen handen en opende het vuur. Balans: vier gewonden, van wie er twee erg aan toe zijn.

De man is instructeur in een schietclub. Omdat hij in de nacht van vrijdag op zaterdag vond dat zijn buren hun verjaardagsfeestje van iets te veel lawaai vergezeld lieten gaan, ging hij hen vragen of de volumeknop niet iets lager kon. Dat verzoek viel in dovemansoren, waarop de man zou gezegd hebben: "Ik keer naar mijn appartement terug en kom terug om jullie te doden."

De man voerde zijn dreigement effectief uit. Hij vuurde tot zeven keer. Drie mannen en een vrouw werden geraakt. Een kind dat aan het slapen was en een koppel dat beschutting had kunnen vinden onder een tafel, bleven ongedeerd.

De schutter gaf zich zonder problemen over. Hij zei aan de pillen te zitten sinds hij sedert 18 maanden voor zijn werk om 4 uur 's morgens moet opstaan en "niet meer kan slapen".

Belga Foto's AFP