Van Alphen: "Wat een topjaar!"

Net als in 2007 mocht Hans Van Alphen zaterdag in Gent de Gouden Spike in ontvangst nemen. Vijf jaar geleden nam hij de maat van Kristof Beyens en François Gourmet. Nu was hij Kevin en Jonathan Borlée de baas.

fvranckx

"In 2007 was ik al heel gelukkig met deze trofee, nu nog een pak meer. Kijk maar wie er naast mij op het podium staan. De broertjes Borlée zijn toch niet de minste van het pak?", straalde Van Alphen.

"Ik kende in 2012 een echt topjaar, met onder meer drie tienkampen op mijn palmares. In het Oostenrijkse Götzis won ik een van de belangrijkste tienkampen op de wereld en vestigde met 8519 punten zelfs een Belgisch record. Maar ook in het Franse Naimette en Talence sloot ik als winnaar af. Ik beleefde in 2012 echt mijn beste jaar totnogtoe."

"Bovendien werd ik drie weken geleden vader van een dochter. Na de Olympische Spelen kreeg mijn leven echt een heel andere wending. Het werd enorm druk. Door de geboorte van mijn dochter kwam ik nog niet aan een stage toe. Die komt er echter wel aan. Wellicht zal ik rond Kerstmis het buitenland opzoeken om het jaar 2013 voor te bereiden. Ik heb enkele mooie uitdagingen in het vooruitzicht. Zo wil ik zeker schitteren op het EK Indoor in Göteborg, het WK in Moskou en het EK van Zurich in 2014", aldus de tienkamper.

Belga

Meer over Hans Van Alphen