Van Alphen en Hellebaut winnen Gouden Spikes

Hans Van Alphen (30) en Tia Hellebaut (34) hebben zaterdag in de Pacificatiezaal van het Gents stadhuis de Gouden Spikes gekregen, de trofeeën voor de beste atleten van het jaar.

fvranckx

Van Alpen, die de Gouden Spike ook al eens won in 2007, werd op de Olympische Spelen in Londen vierde in de tienkamp. Sprinter Kevin Borlée eindigde in de verkiezing als tweede, zijn broer Jonathan derde.

Lees ook: "Net op tijd terug van Spanje voor Gouden Spike"

Hellebaut, die de Gouden Spike voor de derde keer wint, eindigde op de Spelen vijfde in het hoogspringen. Ze haalde het voor hordEloopsters Anne Zagré en Elodie Ouedraogo .

Lees ook: "Wat een topjaar!"

De trofeeën zijn ook een bekroning voor Wim Vandeven, die beide Limburgse atleten traint.

Revelatie van het jaar 2012 werden de 20-jarige hordeloper Dario De Borger bij de mannen en de 18-jarige meerkampster Thiam Nafissatou bij de vrouwen.

Daarnaast waren er diploma's voor Frederic Van den Heede, die tijdens de Paralympische Spelen brons haalde in de marathon en Marieke Vervoort, goed voor goud op de 100 meter en zilver op de 200 meter rolstoelsprint.

Als beste interclub kwam het mannenteam van DCLA naar voor. Ook de 4x400 meter mannenploeg kreeg een vermelding, net als de 4x100 meterploeg bij de vrouwen junioren.

Foto's Belga

Meer over Hans Van Alphen