Stybar twijfelt over cross in Essen

Als het aan Zdenek Stybar ligt, begint hij zijn - beperkte - wintercampagne als veldrijder in Essen, de plaats waar hij vertoeft als hij in België is. Probleem is dat de organisatoren van de Bpost Bank Trofee de Tsjechische oud-wereldkampioen niet tegemoet willen komen wat het startgeld betreft.

Guy Vermeiren

"Niet dat ik overdreven veel centen vraag", meldt de renner van Omega Pharma-Quick.Step. "Voor eigen supporters wil ik bijna gratis rijden. En de helft van het bedrag dat ik vraag wil ik zelfs nog overmaken aan een goed doel. Maar blijkbaar is het moeilijk om tot een overeenkomst te komen. Doodjammer is dat."

Dus houdt de winnaar van de veldrit Tom Boonen & Friends er rekening mee dat zijn échte debuut in het veld er pas in de Wereldbekercross van Zolder zal komen.

"Omdat ik de kerstdagen, net als elk jaar, graag in Tsjechië doorbreng lijkt Namen me geen

optie", klinkt het. "Na Zolder start ik in Loenhout, Bredene, Diegem, Baal en doe ik nog mee aan het Tsjechisch kampioenschap. Het WK zit er voor mij niet in, onder meer omdat dat in Amerika plaatsvindt. Misschien ben ik er twaalf maanden later, in Tabor, wel weer bij."

Guy Vermeiren Foto Belga