Bejaarde uit brandende woning gered

Aan de Hasseltsesteenweg in Kortessem werd zaterdag een woning zwaar beschadigd door een brand. De bewoners en hun hond werden gered, maar de villa is voorlopig onbewoonbaar.

fvranckx

Volgens brandweercommandant Jo Kerkhofs kwam de oproep binnen om 10.45 uur. "Aanvankelijk ging het om een rookontwikkeling. Hierna zijn er nog meerdere oproepen gevolgd. Er was zelfs sprake van een slachtoffer dat moest worden bevrijd."

De villa wordt bewoond door een hoogbejaard koppel. De man was buiten toen hij rook zag rond het huis. Zijn vrouw bevond zich op dat moment op de eerste verdieping. De man wilde naar binnen gaan, maar de deur was intussen al geblokkeerd. Zijn vrouw is naar het balkon aan de voorzijde van de woning gevlucht. Daar heeft ze zittend op een stoel, gewacht op redding.

Ze werd uiteindelijk met behulp van een ladder geëvacueerd door een rijinstructeur, een Antwerpenaar die passeerde en de politie.

De bewoonster was door de rook bevangen en werd even later naar het ziekenhuis afgevoerd. Haar man werd door buren opgevangen.

"De brand is op het gelijkvloers in de living ontstaan. In de omgeving van de televisie", gaf commandant Kerkhofs nog mee.

"De inboedel en de gelijkvloerse verdieping zijn zwaar beschadigd. Door de enorme hitte zijn de welfsels aangetast. De stabiliteit van het gebouw moet gecontroleerd worden."

In de woning stonden heel wat kunstvoorwerpen en meubels uit Afrika opgesteld. Op de bovenverdieping is er vooral rookschade. De bewoners kunnen terecht bij één van hun vier dochters.

DiRo


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio