Onderzoek naar fraude bij verpleegorganisatie Mina

Het Riziv en het parket van Tongeren zijn een onderzoek gestart naar frauduleuze praktijken bij de verpleegorganisatie Mina in Genk. Zaakvoerster Mina Asabbane zou jarenlang prestaties hebben aangerekend die nooit werden uitgevoerd. Ook wordt ze verdacht van het vervalsen van handtekeningen. De vrouw werd eerder al eens voor gelijkaardige feiten veroordeeld.

fvangarderen

De organisatie werkte onder meer voor Geneeskunde voor het Volk. “We hebben vastgesteld dat ze bezoeken en verzorgingen bij patiënten aanrekende waar ze niet geweest was”, zegt Harrie Dewitte. “En dat was niet eenmalig. Omdat wij met een forfaitsysteem werken, komt dit nadeel ons ten laste en niet die van de mutualiteit. We hebben haar dan ook onmiddellijk aan de deur gezet."

Ook enkele verpleegkundigen die voor Mina werkten, klagen over het bedrijf en spreken van fraude. Een was enkele maanden aan het bedrijf verbonden. "Dat was in 2007. Maar er zijn verzoringsattesten op mijn naam uitgeschreven tot in 2012. Dat geld werd allemaal opgetrokken door Mina." Op die attesten bleek de handtekening van de verpleegkundige te zijn vervalst.

In een korte reactie ontkent Asabbane de fraude. “Er is iemand die al een tijd ons zwart tracht te maken. Ik zal daarover klacht indienen bij de politie,” besluit ze.

Lees het volledige artikel dit weekend in Het Belang van Limburg.

CN

Foto: CN


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio