Urbanus werkt aan nieuwe cd

Urbanus schrijft na vijftien jaar muzikale stilte aan nieuwe liedjes. "Het klopt dat ik aan nieuwe nummers werk. Samen met mijn kameraad Jean Blaute zitten we op zijn zolderkamertje één en ander in te blikken", bekent Urbanus.

tmas

"Ik ervaar totaal geen tijdsdruk. Al moet ik geen eeuwigheid meer wachten. Ik ben de derde oudste in de Vlaamse showbizz naar het schijnt. Enkel Will Tura en Gaston Berghmans strompelen met hun looprek nog voor mij uit. Ik heb hier nu dertien nieuwe liedjes liggen. Ik krijg dus wel een cd vol", aldus Urbanus, die nog niet veel wil verklappen over zijn nieuwe nummers.

"Eén van mijn nieuwe nummers heet 'Dolfke Had Een Snorreke'", vertelt hij toch. "Als ik vroeger in de jaren zeventig met de kerk of mijnheer pastoor lachte, was ik een maatschappijkritische kleinkunstenaar. Als ge nu een grapje maakt over de islam, zijt ge direct een racist of een fascist. Volgens mij zijn dat de twee meest uitgeholde woorden van deze tijd. Als ge een mop maakt die niet in het linkse kraam past, bestempelen ze u direct als rechtse rakker. Iedereen krijgt tegenwoordig direct een hitlersnorreke opgekleefd."

Lees het volledige interview met Urbanus in onze weekendkrant.

Stefan LAENEN Foto BHul