De beste Gangnam Style-parodieën (video)

Maandenlang was de wereld in de ban van de Zuid-Koreaan PSY die als een rodeoclown tekeerging. Dankzij hem en zijn 'Gangnam Style' werd de Zuid-Koreaanse popmuziek, K-pop in de volksmond, dé hype van 2012. Duizenden mensen parodieerden dan ook het meest melige dansje sinds de macarena, maar ondertussen is de neergang van de hype ingezet.

tmas

Omdat een hype maar zo sterk is als zijn beste parodie, duiken we nog één keer in het archief. We selecteerden ineens de tien beste parodieën. En dan houden we ermee op, beloofd!

Lees het volledige artikel in onze weekendkrant.

JAe

1. Filippijnse gevangenen "Deel van de rehabilitatie", werd ons gezegd. Luc Alloo is in ieder geval al onderweg.

2. Slimste mensen Wat een kandidaat van 'De slimste mens ter wereld' lijden kan. Otto-Jan Ham, Arne De Tremerie en Paulien Cornelisse hebben veel over voor tien seconden.

3. Zwarte Pieten Zelfs de goedheilig man moet eraan geloven.

4. Amnesty international Gangnam voor de vrijheid. En wel die van meningsuiteing in China. Onder leiding van Anish Kapoor.

5. Amerikaanse mariniers Had team PSY het script van 'An officer and a gentleman' in handen gekregen, dan was dit ongetwijfeld het resultaat.

6. De Redders Deze redders werden na hun opvoering ontslagen. Zó slecht vonden wij het niet.

7. Gandalf Soms ontmoet de ene hype de andere. Mooi zijn de gevolgen dan niet, maar vermakelijk zeker wel.

8. Moeder en zoon Eén van die moeder-en-zoonmomenten die je wél snel wilt vergeten.

9. De Amerikaanse marching band Naar verluidt de favoriete parodie van PSY zelf. We zullen het maar geloven.

10. De Papegaai Tot slot onze persoonlijke voorkeur: een vreemde vogel met een enorme kuif. En het is niét Steven Van Herreweghe.