Helena Christensen ontwerpt shoppingtas voor het goede doel

Topmodel Helena Christensen ging een samenwerking aan met RED, de wereldwijde liefdadigheidsorganisatie opgericht door Bono om de strijd aan te binden tegen aids. Het resultaat is een toffe shoppingtas die uitsluitend in Chic Outlet Shoppingfilialen zoals Maasmechelen Village wordt verkocht.

mgeysmans

Helena Christensen is al enkele jaren gepassioneerd bezig met fotografie. Toen RED haar vroeg om een tas te ontwerpen, dook ze dan ook meteen in haar collectie verzamelde foto's. Uiteindelijk viel haar keuze op een polaroidfoto van een korenbloemveld. Een prachtig intens kleurenpalet bestaande uit enkel zwart, wit en rood. "De foto is zelfgemaakt ja. Het heeft me eventjes geduurd vooraleer ik het geschikte kiekje vond, en dan was het nog zoeken naar een bedrijf dat de polaroidfoto op stof kon drukken", vertelde Christensen zelf tijdens de voorstelling.

Zelf houdt de vrouw ervan om vooral de natuur of modetaferelen te shooten. "Het is fantastisch om achter de lens te staan. Ik heb mezelf nooit als een topmodel gezien, ik voelde me altijd het buitenbeentje. Als ze me voor een opdracht vroegen was ik vereerd, maar vanzelfsprekend heb ik het nooit gevonden. Jaloers op andere topmodellen ben ik nooit geweest, op ons hoge niveau komt dat vanzelf minder voor. Maar als ik echt mag kiezen, ben ik toch liefst thuis bij mijn zoontje. Wat koken, het huishouden doen, voor de open haard zitten, … het zijn de kleine dingen die het hem doen."

De tas is op 1 december, Wereldaidsdag, exclusief verkrijgbaar in Maasmechelen Village. Voor zo'n uniek stuk tel je 10 euro neer, waarvan alle opbrengsten aan het goede doel worden geschonken. Daarna is de tas vanaf 1 februari 2013 beschikbaar in alle Chic Outlet Shopping Villages doorheen Europa.

Niet te missen