"Mike Verstraeten schopte me zo hard in de buik dat ik een miskraam kreeg"

Mike Verstraeten heeft een omgangsverbod gekregen. Hij mag niet langer contact opzoeken met zijn vrouw Dorine Kathure. Nochtans begon hun relatie als een sprookje. Tot Dorine van Kenia naar België verhuisde. Daar sloot Mike haar op in zijn appartement, ranselde hij haar meermaals af en bepaalde hij zelfs wanneer ze naar het toilet mocht.

mgeysmans

Dorine had zich het leven in België wel anders voorgesteld. In Kenia had ze een goed leven uitgebouwd met een job, een appartementje, een zoon en heel wat vrienden. En toen leerde ze Mike Verstraeten kennen. Een bekende voetballer zei hij, die heel wat zakendeals had gesloten en dus goed zijn kost verdiende. De twee werden verliefd, maar eenmaal aangekomen in België bleek Mike geen rooie cent te verdienen volgens Dorine en werd hij zelfs onderhouden door zijn moeder en zus.

"Hij zei me dat ik in België zijn ouders mocht ontmoeten, dat is nooit gebeurd. Zijn vrienden heb ik ook nooit gezien. Op één ontmoeting met Jean-Marie Dedecker na. Mike wou aan hem vragen hoe hij mijn zoontje naar België kon laten overkomen. Dedecker zijn secretaresse was ook aanwezig. Mike was me toen al voortdurend aan het mishandelen. Ik dacht: als ik het tegen die vrouw kan vertellen, kan ik hulp zoeken. Dus toen ze naar het toilet ging, wou ik haar achterna. 'Waar ga je naartoe?' vroeg Mike me. 'Wacht maar met naar het toilet gaan tot Christine terug is'", vertelt Dorine tegen Dag Allemaal.

Huissleutel

De controle van Mike stopte niet bij het bepalen wie Dorine mocht spreken of wanneer ze naar het toilet mocht. "Ik kreeg niet eens een huissleutel. Ik zat opgesloten op de bovenverdieping. Ik kreeg zelfs de combinatie van het alarm niet, het was een gevangenis."

Maar daar stopte de gruwel niet. Toen Dorine zwanger werd van haar eerste kind met Mike, stampte hij zo hard in haar buik dat ze een miskraam kreeg. "Ik heb hem vaak gezegd: 'Hoe durf je me te slaan terwijl ik zwanger ben. Hij bleef me maar slaan en zei: 'I don't care'. Bij mijn laatste miskraam heeft hij me zelfs achtergelaten in het ziekenhuis in Nairobi. 'Fuck you', zei hij, 'dit betaal je maar zelf'. Als je een zwangere vrouw in de buik schopt, weet je dat dat gevolgen zal hebben. Hij deed nog veel meer. Tijdens een ruzie duwde hij me op mijn rug en ging hij met zijn knieën op mijn schouders zitten. Toen goot hij sinaasappelsap in mijn neus zodat ik bijna stikte. Ik verloor het bewustzijn. Het volgende wat ik me herinner, is dat Mike me in de douchebak had gelegd, terwijl het koude water over me heen stroomde."

Dorine zit nu ergens ondergedoken in Vlaanderen, met politiebewaking. De vrouw is zwanger van Mike en hoopt dat ook deze zwangerschap niet in een miskraam zal eindigen. "Het kindje heeft al heel wat emoties moeten meemaken, maar hier ben ik veilig."

Photo News

Niet te missen