Bart Mesotten overleden

Print
Bart Mesotten overleden

Bart Mesotten overleden

Diepenbeek - De Belgische schrijver, classicus en theoloog Bart Mesotten is vrijdag in de abdij van Averbode overleden op 89-jarige leeftijd. Mesotten richtte het Haikoe-centrum Vlaanderen op en het tijdschrift Vuursteen.

Hij werd bovendien bekend met zijn publicaties waarin hij klassieke, religieuze en bijbelse uitdrukkingen in onze taal ontrafelde.

Rome

Mesotten werd op 19 maart 1923 geboren in Diepenbeek. Hij werd novice in de abdij van Averbode en behaalde zijn licenties theologie aan de Gregoriaanse Universiteit in Rome. Hij haalde bovendien een licentie klassieke filologie in Leuven en ging aan de slag als leraar Latijn en Grieks in het Sint-Michielscollege in Brasschaat.

De theoloog schreef regelmatig artikels over kerk en godsdienst voor het weekblad Knack. Hij was gedurende 10 jaar taalcolumnist voor Kerk en Leven. Mesotte publiceerde bovendien tientallen boeken over taal, theologie en Godsdienst, zoals Van aalmoes tot Zwitserse Garde en Valse profeten.

Voor zijn werk rond haiku's ontving hij in 2000 de prestigieuze Masaoka Shiki international Haiku Award in het Japanse Matsuyama.

Bart Mesotten wordt op vrijdag 30 november om 11 uur begraven in de abdijkerk van Averbode.

Belga
Archieffoto KH

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio