thumbnail: null
thumbnail: null

Straatracers hadden crimineel verleden

De vijf jongemannen uit Borgerhout die betrokken waren bij de dodelijke straatrace van gisterochtend in Bree hadden volgens het parket een crimineel verleden. Een van de jongeren overleed ter plaatse. Voor zijn familie is het de tweede tragedie in korte tijd. Want vorig jaar werd zijn neef nog neergestoken na een overval.

jrosquin

Lees ook: Parket start onderzoek naar dodelijk verkeersongeval Hoge snelheid oorzaak van dodelijk ongeval (video)

Verkeersdeskundigen moeten de juiste omstandigheden nog uitklaren, maar de foto’s van de autowrakken laten aan duidelijkheid niets te wensen over: hoge snelheid lag aan de basis van het ongeval. De jongeren verplaatsen zich dan ook met bolides die supersnelheden kunnen halen.

Voor H.E.H. kon geen hulp meer baten. Zijn neef A.E.H. was er erg aan toe. In de auto zat ook nog een vriend van wie de naam niet werd vrijgegeven. De drie reden met de Porsche Cayenne van H.E.H. In de andere wagen zaten twee Nederlanders.

Drugs

In Borgerhout was het geen geheim dat H.E.H. vaak in aanraking kwam met politie en gerecht. Zijn problemen met justitie hadden te maken met drugs.

Het is niet uitgesloten dat ook de vermaakuitstap naar Limburg daarmee verband hield. De melding dat de politie een grote som geld in de wagen vond, staaft dat vermoeden.

Lees vandaag meer in Het Belang van Limburg.

SVW, JVB, AK

Foto's: Belga

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio