Zeker 1.250 deelnemers op steunmanifestatie voor Israël

Print
Zeker 1.250 deelnemers op steunmanifestatie voor Israël

Zeker 1.250 deelnemers op steunmanifestatie voor Israël

Op het Poelaertplein in Brussel hebben zondag tussen 1.250 en 1.500 mensen deelgenomen aan een steunmanifestatie voor Israël. De actie werd onder meer georganiseerd door het Coordinatiecomité van de Joodse Organisaties van België (CCOJB) en het Europees Joods Congres, om steun te betuigen aan de steden in het centrum en zuiden van Israël die bestookt werden met raketten van Hamas en om "respect te eisen voor het recht voor het bestaan van Israël en om in vrede en veiligheid te leven".

"Geen enkele staat in de wereld zou kunnen aanvaarden dat haar bevolking onder de bedreiging leeft van raketten en geschut die slechts enkele seconden gunnen om naar schuilplaatsen te lopen", sprak Maurice Sosnowski, voorzitter van het CCOJB.

"Op termijn kan geen enkele oorlog dit conflict oplossen en enkel een tussen de betrokken partijen onderhandeld akkoord, en volgens het principe 'twee volkeren, twee staten', kan de Palestijnen toelaten een eigen soevereine staat te hebben en aan de Israëli's om in veiligheid te leven", vervolgde hij.

Charlotte Gutman, vicevoorzitter van het CCOJB, onderstreepte dat het zuiden en het centrum van Israël "gedurende maanden gebukt gingen onder 1.700 raketten die werden afgevuurd vanuit de Gazastrook". De piek werd volgens haar op 15 november bereikt en rechtvaardigde de Israëlische repliek.

"Wij willen de Belgische bevolking sensibiliseren voor de abnormale toestand waarin de Israëli's leven en vragen een veel juistere en evenwichtigere mediaberichtgeving", besloot zij.


Belga/foto AFP