Ex-minnares Steve Stevaert gaat vrijuit

Er komt geen proces tegen de vrouw die Steve Stevaert zou hebben gechanteerd met een seksvideo. De raadkamer in Brussel heeft de 32-jarige Marokkaanse buiten vervolging gesteld.

ikerremans

Steve Stevaert (58) diende in de zomer van vorig jaar een klacht in omdat hij zich een slachtoffer voelde. Een stiekeme relatie tussen hem en de veel jongere Marokkaanse was in zijn gezicht ontploft. Via twee kennissen was Stevaert op de hoogte gebracht dat er een sekstape van hem en de vrouw bestond. De video zou uitlekken als Stevaert niet met geld over de brug kwam. 666.000 euro moest Stevaert op tafel leggen om de video te doen verdwijnen.

De ex-s.pa-politicus verklaarde aan de politie dat hij die pikante video nooit zelf zag. Maar een van de twee kennissen - advocaat Stijn B. - zegt dat hij de beelden wel zag. De opname zou stiekem gemaakt zijn bij Houda E. thuis. De vrouw heeft altijd volgehouden dat ze van een sekstape niets weet.

De speurders konden de video nooit vinden tijdens huiszoekingen. Onder andere dat heeft er voor gezorgd dat er nooit iemand in verdenking werd gesteld. Nu is Houda E. ook buiten vervolging gesteld, schrijft een krant van De Persgroep. Steve Stevaert heeft nu twee weken om beroep aan te tekenen tegen haar buitenvervolgingstelling.

Intussen loopt er bij het parket van Brussel nog altijd een onderzoek tegen Stevaert. Want Houda E. diende op haar beurt een klacht in tegen de ex-gouverneur wegens doodsbedreigingen en het aanzetten tot ontucht.

Meer over Steve Stevaert