Sterk Maaseik wint spannende match tegen Izmir

Print
Sterk Maaseik wint spannende match tegen Izmir

Sterk Maaseik wint spannende match tegen Izmir

Op de vierde speeldag van de Champions League volleybal heeft Noliko Maaseik thuis een mooie overwinning geboekt. Het Turkse Izmir ging na een spannende wedstrijd met 3-2 voor de bijl.

De eerste set ging met 21-25 naar de Turken. In de tweede set leek Izmir de baas, maar de Limburgers konden steeds de voorsprong beperkt houden en gingen er zelfs over: 25-23. In de derde set liepen bezoekers al snel uit, maar Maaseik kwam sterk terug. Het ging erop en erover naar 25-18.

In de vierde set bleef het ongemeen spannend. De thuisploeg kreeg een matchbal, maar de tweede setbal van de Turken zorgde voor de gelijkmaker. In de tiebreak ging het gelijk op, maar uiteindelijk was het Maaseik dat aan het langste eind trok.

In de stand staat het aan de leiding met 12 punten. Dat zijn er zes meer dan Izmir. Doepnitsa staat derde, Teruel laatste. Had Maaseik zonder tiebreak gewonnen, was het helemaal zeker van de Final 12.

Antwerp naar kwartfinales

Antwerp plaatste zich eerder al vlot voor de kwartfinales van de CEV Cup volleybal voor mannenteams. In de terugwedstrijd van de achtste finale tegen het Finse Tampere toonde Antwerp zich met 3-0 de sterkste. De setstanden waren 25-23, 25-11 en 25-16. De heenwedstrijd in Finland hadden de Antwerpenaars ook al met 0-3 gewonnen.

In de kwartfinales (4-6 en 11-13 december) neemt Antwerp het op tegen de winnaar van het duel tussen het Poolse Jastrzebski Wegiel en het Turkse Ankara. Wegiel won de heenwedstrijd in Ankara met 1-3. De terugwedstrijd wordt woensdag gespeeld.

Foto Dick Demey