KRC Genk boekt recordwinst

KRC Genk gaat volgend seizoen de prijs van abonnementen fors verlagen. Dit maakte voorzitter Herbert Houben gisteren bekend bij de voorstelling van de jaarrekening van vorig seizoen. KRC Genk boekte een recordwinst van 28 miljoen euro.

fvangarderen

Na de sluiting van Ford besliste de Genkse raad van bestuur dat er iets moest gedaan worden voor de supporters. “We wilden ons engageren voor de mensen die het hardst getroffen waren door de economische crisis”, legt voorzitter Herbert Houben uit.

“Er is al een principiële beslissing over een fikse korting op abonnementen. Deze week wordt overlegd over hoeveel korting het precies gaat.” Maandag zal dit worden gecommuniceerd.

Schuld

De maatregel is mede het gevolg van het financieel boerenseizoen dat KRC Genk in 2011-2012 kende. Vooral dankzij de Champions Leaguecampagne en een aantal belangrijke transfers mocht Racing een winst van 28 miljoen euro in de boeken schrijven. KRC Genk heeft beslist om zijn schuld van 3,5 miljoen euro in één keer af te betalen. En het budget van de Limburgse eersteklasser zal de volgende jaren met twintig procent worden opgetrokken tot 24 miljoen euro.

Lees het volledige artikel vandaag in Het Belang van Limburg.

DiTh

Foto: Belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer