Minderjarige verdachten dood Priscilla blijven in jeugdinstelling

De 16-jarige verdachte in het dossier rond de dood van Priscilla Sergeant blijft geplaatst in de gesloten jeugdinstelling van Mol. Dat heeft de Brusselse jeugdrechtbank donderdagnamiddag beslist.

drombouts

Eerder op de dag had de jeugdrechtbank ook de plaatsing van de andere minderjarige verdachte verlengd. Het is nog niet duidelijk of hun advocaten in beroep gaan tegen die beslissingen.

De 14-jarige Priscilla Sergeant uit Huizingen werd op 20 juli dood aangetroffen in een veld in Dworp. Een kleine maand later, op 16 augustus, werden drie verdachten opgepakt: de 41-jarige Johan D.V., de 12-jarige J. en de 16-jarige A. Die zouden het meisje urenlang op een mensonterende manier gepest hebben in de woning van D.V. en zouden nadien het lijk verborgen hebben. De drie werden allemaal in verdenking gesteld voor doodslag. D.V. werd aangehouden en de twee minderjarigen werden door de jeugdrechter geplaatst, A. eerst in Everberg en vervolgens in Mol, en J. in Ruiselede.

De jeugdrechter heeft donderdag de plaatsing van A. in Mol bevestigd voor een nieuwe periode van drie maanden. Donderdagmiddag was hetzelfde al gebeurd met de plaatsing van J. in Ruiselede en afgelopen dinsdag bevestigde de Brusselse raadkamer de aanhouding van de meerderjarige verdachte, Johan D.V.

Belga

Meer over Ruiselede

Aangeboden door onze partners