Ouders baby in coma : "Jasper is niet klinisch dood"

Print

Ouders baby in coma : Jasper is niet klinisch dood

De ouders van de baby die in coma ging na een technisch mankement in het Onze-Lieve-Vrouw Ter Lindenziekenhuis in Knokke-Heist, reageren verbolgen op berichten als zou hun Jasper klinisch dood zijn. "Er is nog hersenactiviteit en dus nog hoop", zeiden de ouders vrijdagavond op een persmoment, waarop toelichting werd gegeven over de omstandigheden van het ongeluk.

"We zitten hier omdat we misnoegd zijn over wat we al allemaal hebben gelezen. Jasper is niet klinisch dood, er is nog steeds hersenactiviteit. We willen dat de waarheid wordt gezegd", aldus de mama van Jasper, die zich sterk hield. "We vestigen nu onze hoop op de dokters."

Net zoals het ziekenhuis willen ook de ouders het onderzoek afwachten alvorens stelling in te nemen. "Het gaat niet om een medische fout, wel een technische", zei de moeder nog. "We hebben vertrouwen in het gerecht", voegde de vader eraan toe. "Ik wil eerst zwart op wit zien wat er gebeurd is."

"Onze wereld is ingestort. Maar we worden goed opgevangen en het ziekenhuis is eerlijk en transparant. Ik heb geen zin om me nu al bezig te houden met het juridische. Ik wil geen stenen gooien. Dat draait de tijd toch niet terug", aldus de moeder.

De baby van acht maanden oud, die werd binnengebracht voor een routineoperatie aan de neus en oren, wordt momenteel in coma gehouden. Zijn toestand is kritiek maar stabiel.

Belga